Inner Banner

Scrum Master Certifiering, Göteborg 20-21 nov, 2012

Lokal: Scandic Crown, Göteborg.

Professional Scrum Master är en modern utbildning i Scrum. Scrum har utvecklats sedan CSM-kurserna skapades, och med PSM kan du lära dig allt om hur modern Scrum ser ut.

Ken Schwaber

Utbildningen hålls ständigt uppdaterad av Scrums skapare, Ken Schwaber, tillsammans med nästan 100 andra experter runt om i världen.

Det säkerställer att du får ut maximalt värde, och att din Scrum Master Certifiering förblir ett respekterat kompetensbevis i branschen.

Hos oss leder Henrik Berglund eller Björn Persson, certifierade Professional Scrum Trainers, kursen på svenska och ser till att allt materiel passar för oss i Sverige.

Vi använder få eller inga slides under kursen och det är många övningar och diskussioner. För att deltagarna lättare ska kunna applicera idéerna efter kursen bygger övningarna och diskussionerna på verkliga situationer.

 

Vad säger tidigare deltagare:

" En av de absolut bästa kurser jag varit på! Full fart från början och mycket interaktion och exempel från arbetslivet gör att man har fullt fokus hela tiden. Jag tror definitivt denna kurs är ett av de bästa sätten att komma igång med Scrum och förstå sig på de olika reglerna som används ch varför de finns."
- Johan Strand, ESAB AB
" En mycket lärorik kurs som gjort stor skillnad för hur jag arbetar i rollen som scrum-master."
- Daniel Routovaara, Ekonomistyrningsverket
" Henriks fundamentala förståelse för Scrum, programmering och människor gav mig och utvecklingsteamet rätt verktyg för framtiden."
- P-A Gustafsson, Add More Value
" Kursen gav mig en helt ny syn på utveckling och ledning av utvecklingsgrupper. Jag fick massor av Aha-upplevelser och jag är säker på att jag kommer få nytta av detta i mitt framtida arbete."
- Bo Silverspjuth. Ostis AB
" Vill du få en djupare förståelse för Scrum och dess principer är detta kursen för dig! Teoretiska pass blandat med gruppövningar där man får diskutera med andra deltagare är en lyckad kombination och kursen anpassas hela tiden efter deltagarnas önskemål."
- Fredrik Vestin, Prodacapo Fler rekommendationer...

 

 

Innehåll

  • Vad är Scrum och hur har det utvecklats?
  • Viktiga förändringar har gjorts i Scrum de senaste åren. Vi går igenom varför och hur det påverkar vanliga sätt att implementera Scrum.
  • Varför fungerar Scrum och vad är skillnaden mot traditionell utvecklig?
  • Scrumramverket och dess aktiviteter. Vad är syftet med allt och hur får man det att fungera?
  • Förändring. Vad händer när man börjar införa Scrum i en organisation?
  • Livscykelkostnaden för system. Hur mäter man och optimerar den med Scrum?
  • Vad skiljer Scrum Team från traditionella projektgrupper? Hur startar man bäst ett nytt team?
  • Planering på lång och kort sikt, estimering av tid och kostnad.
  • Förutsägbarhet, riskhantering och rapportering.
  • Stora organisationer/projekt. Att skala Scrum.

Certifiering

Efter kursen får du ett lösenord per mail, och kan sedan göra certifieringstestet på webben inom två veckor. Testet har 80 frågor, tar ca en timme och 85% rätt krävs för att bli certifierad som Professional Scrum Master I. I kursen ingår även $200 rabatt på det mer avancerade certifieringstestet PSM II

Certiferingen, PSM, är den enda på marknaden som utfärdas av Scrums skapare, Ken Schwaber.


Instruktör

Henrik Berglund

Instruktör är Henrik Berglund. Henrik har över 20 års praktisk erfarenhet i branschen. Han startade sina första agila team redan 1999 och var den förste i Sverige som certifierades som Professional Scrum Master nivå II.

Henrik är en populär talare och talar ofta om teams och modern mjukvaruutveckling på internationella konferenser som t ex SDC, ACCU, Agile Eastern Europe, Lean Agile Scotland, XP Days Germany och JDays.

Har du frågor så kontakta Henrik per mejl eller telefon, 0709-400864.

Omfattning: 2 dagar

Pris: 14 950 kr exkl. moms

Inkluderar frukost, lunch, fika och tryckt kursmateriel på engelska. Efter kursen skickar vi ut studiefrågor som de som vill kan använda för att fördjupa sin förståelse ännu mer.

Avbokningsregler


Vad är nytt i Scrum?

Viktiga justeringar och insikter har gjorts i Scrum sista tiden.

Jobbar din organisation hårt med att få en jämn hög velocity?

Fokuserar ni mycket på burndowns och estimat?

Har ni en produktägare som skriver user stories?

Comittar sig era team efter planeringsmötet?

Kallar ni en sprint där ni inte uppnår det ni hoppats för failed eller liknande?

...I så fall kan det finnas nya insikter för er att göra runt Scrum och hur det bäst används! Hör av er till oss så skräddarsyr vi en workshop åt er!